SAS Öppnar inför nästa säsong en ny linje med direktflyg till Bangkok

 

 

SAS har överraskande meddelat att bolaget öppnar en ny linje från Köpenhamn till Bangkok.

SAS skriver att rutten öppnas för att stärka företagets utbud, och för att möta den växande efterfrågan på resor till Thailand.

Efter denna ruttexpansion kan resenärer flyga direkt till Bangkok tre gånger i veckan i båda riktningarna med Airbus A350-flygplan. Det gäller nattflyg. Det är en vinterrutt, och kommer att flygas med en Airbus A350-maskin som har 300 sittplatser och tre reseklasser: SAS Business, SAS Plus och SAS Go.

Den första avgången är planerad från Köpenhamn den 30 oktober 2023. Det kommer att finnas avgångar på måndagar, onsdagar och fredagar. Bolaget skriver att det är villkorat av myndigheternas godkännande för den nya sträckan.

– Bangkok-rutten är en perfekt inkörsport till hela Thailand och ett utmärkt alternativ för både affärs- och fritidsresenärer, säger Anko van der Werff, vd för SAS, i ett pressmeddelande.

Att SAS väljer Köpenhamn är inte förvånande. Företaget har successivt hämtat de flesta av sina långdistanslinjer från den danska huvudstaden.

SAS kommer att flyga i konkurrens med allianspartnern Thai Airways, som har återupptagit Bangkok-rutten för länge sedan. Thai har också återupptagit sin rutt från Stockholm till Bangkok.

Oslo flygplats har också normalt en Bangkok-rutt med Thai, men den har inte börjat ännu efter pandemin. Det finns ingen information om när den eventuellt kommer att öppnas igen.